21 Kasım 2010 Pazar

BAYRAM TRAFİĞİ

Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren goldeki gibi… Top, Quaresma’nın ayağına geldiğinde bir nevi hiç bitmeyecek gibi gözüken Beşiktaş bayramı! Ancak Beşiktaş’ta bazı oyuncular bayram trafiği misali: Topla ya da topsuz bir türlü gidemiyor, pas trafiğini ve siyah-beyaz futbol gönlünü fena halde sıkıştırıyorlar!

Özellikle Beşiktaş’ın “taktik akıl” açısından en gelişmiş ve olgunlanmış iki oyuncusu Guti’yle Sivok’un yokluğunda oyun kurma görevi takıma eşit olarak dağılıyor. Ancak doğal oyun kurucuların olmadığı dizilişte “kolektif oyun inşası” görevini daha fazla üstlenmesi gereken Aurelio sürekli yana ve geriye oynayınca mecburen sürpriz isimler ön plana çıkıyor: Sarı kart görene kadar ısrarla dikey oynayan Ersan yaşından büyük işler başarıyor. Sezon başlamadan önce “Hedefim Beşiktaş’ın Pique’si olmak” derken ne demek istediğini daha iyi anlatıyor!

Ne de olsa top insandan hatta Messi’den bile hızlı! İnanmayan Messi’li Barcelona ile Messi’li Arjantin’in farkı üzerine bir daha düşünsün. Fakat Holosko futbolun icat edildiği günden beri geçerli olan bu “hız dengesi”ni bir türlü anlayamayıp inatla topla beraber rakiplerinin içinden geçmeye çalışınca, rakip alanda bütün yük Quaresma’nın kramponlarına biniyor.
Q7 oyundan çıkana kadar elinden geleni yine yaptı, hatta yaptığı ortanın sonucunda Holosko gol bile attı! Ancak Q7 sakatlanıp yerine Erhan girince bayram bir anda bitti!
Erhan’ın maçı 2-2’ye getiren goldeki kademe hatasını Beşiktaş’ın A2 ligindeki lider takımının sağ beki antrenmanlarda bile yapmıyor.

KEŞKE…
Keşke Schuster sezon öncesinde Mustafa Denizli ile konuşsaydı da Erhan’larla, Holosko’larla zaman ve puan kaybetmeseydi. Keşke Necip’i yedek bırakarak kendi felsefesinden vazgeçmeseydi!

3 yorum:

Zibidi dedi ki...

Keşke Onur ile Necip beraber ilk 11 de oynasa, Ali Kuçik de yavaş yavaş takıma monte edilse. Ne Holoskolara ne tabatalara ne de aureliolara muhtaç olsak

omerta dedi ki...

Sadece CM den yola çıkarak bile bir oyuncu veritabanı oluşturulabilecekken neden olamıyor bir türlü? Scout kavramı neden bizler için ütopik halen? Zamanında ayağımıza gelen Appiahları Kaka ları elinin tersiyle iten mantık şimdi inadına menejerlerin ikna kabiliyetiyle hareket etmekte? Yanıtı bilinen sorulara yanıt vermek bazen aynaya baktırıyor insanı.Ki gelen yetenekleri bile köreltmekte üstümüze yok (bkz.Fabio Pinto).Biraz daha övelim gençlerimizi ki cebimizde saçma yabancılara sarfedecek övgü hiç kalmasın.

La Gazetta Seforotti dedi ki...

Selamlar, abi şu habere dikkatinizi çekmek istiyorum.
paylaşmak istedim, saygılarımla.

http://seforotti.blogspot.com/2010/11/batnn-iyi-yanlarn-alan-yozgatspor.html