29 Kasım 2010 Pazartesi

ZAMAN SENİ 5 KERE DAHA HAKLI ÇIKARDI CRUYFF USTA

1- 1979: Johan Cruyff, dönemin Barcelona başkanı Nunez'le toplantıda:
"Öncelikle yapmamız gereken La Masia'ya bir özkaynak düzeni, altyapı inşa etmek. Siz binayı yapın felsefi ve ruhani inşasını bana bırakın. Orada sadece yıldız futbolcular değil, yıllarca Barcelona'ya hizmet edecek ortak bir felsefenin, evrensel bir güzel futbolun tohumlarını yeşertecek değerler yetiştireceğiz."

La Masia'nın ilk mezunlarından birisi, medarı iftaharı Josep Guardiola olacak, 1988'de teknik direktörlüğe getirilen Johan Cruyff tarafından A takıma çıkarılıp uzun yıllar kaptanlık yaptıktan sonra rekorların takımının hocası olacaktır.


2- 2008: Johan Cruyff, bir nevi Barcelona'nın "ruhani lideri" olarak dönemin başkanı Laporta'nın odasında yeni teknik direktörün kim olacağı üzerine fikrini beyan eder:
"Şu anda sadece bir taktisyene değil bir ruha ihtiyacımız var: Rijkaard’ın yerine kim mi gelmeli? Barcelona B’nin hocası, eski talebem Josep Guardiola. Eğer Guardiola’nın eski takım arkadaşı olan sportif direktörümüz Txixi Begiristain’a da uygunsa, hemen Pep’i göreve getirin”



3- 1991: Barcelona 4 yıllık şampiyonluk serisine başlayacağı ligin son maçından önce:
"Taktiğimizde tek bir değişikliğe dahi gerek yok: Eğer top sürekli bizde olursa, rakip bize gol atamaz. Sizden tek isteğim var, bugün kazansak da kaybetsek de kendi felsefemize uygun olarak oynayın. Bu gece kaybetsek bile bu felsefeye sadık kalırsak, gelecekte sürekli kazanan biz olacağız”


29 Kasım 2010: Barcelona: 5 - Real Madrid: 0, Barcelona'nın topla oynama oranı %67


4- 2009 Cruyff & Rexach sohbeti:
“Guardiola, Barcelona’yı çalıştırabilecek teknik direktörler arasında açık ara en deneyimli olanı çünkü o daha futbolcuyken sahadaki teknik direktörümüzdü!”


29 Kasım 2010 günü Barcelona, Real Madrid'i 5-0 yendiğinde Guardiola da aynen şunu söyler:
“Bu başarı başkanından scout'una birçok insana ait. Yılların birikimi.”


5- Tarihi ve yeri belirsiz:

"Futbol basit bir oyundur, zor olan onu basit oynamaktır"

4 yorum:

Hunili dedi ki...

Çok güzel bir post olmuş Ali abi.
Durumu kesinlikle özetlemişsin.

Adsız dedi ki...

Eline sağlık Ali Abi. Şiir gibi top oynuyor Barcelona. Tek kelimeyle mükemmeller. Cruyff'un da ne kadar usta bir şair olduğunu sayende görmüş olduk bir kez daha :)

by yigit dedi ki...

cruyf olmasa ne olurdu acaba halimiz,yada yıllardır süre gelen ve dün geceki resitalide göremezmişiz,iyiki varsın cruyff iyiki varsın barçamız

Adem dedi ki...

Ellerine sağlık Ali abi. Twitter'de bekleniyorsun haberin ola... AliEce1888 Forever !