12 Aralık 2010 Pazar

NE YAPTIN GUTİ USTA?

Önemli olan iki maç üst üste aynı 11’le sahaya çıkılması değil… Eğer öyle olsaydı, Alex Ferguson, 4 gün önce Manchester United’da üst üste 150. maçta farklı 11 sahaya sürüp 9 ay sonra kendi sahasında ilk golü yemezdi!
Asıl önemli olan iki maç üst üste Necip-Ali-Cenk-Ersan gibi 4 genç yetenekle sahaya çıkılması… Günü kurtaracağım diye geleceğin ıskalanmaması.

Eskişehir, takımın metronomunu belirleyen harika bandosu, 24 saat kırmızıyla nefes alıp siyahla nefes veren taraftarıyla en zorlu deplasmanlardan birisi…
Böyle bir deplasmanda genç Ersan takımı ayakta tutarken, oyun kuruculuğunun yanı sıra son haftalarda saha içindeki teknik direktör olarak da pırıl pırıl parıldayan Guti ustanın klasına yakışmayacak kadar saçma bir şekilde oyundan atılması en kötü kâbustan bile beter!
2. sarı karttaki kural bir acayip o ayrı ama gençlerden birinin bu şekilde atılması başka, Guti’nin atılması bambaşka! Toplam 16 yıl boyunca R. Madrid forması giymiş bir yıldız ne olursa olsun Beşiktaş’ın genç yeteneklerini bu şekilde yalnız bırakmamalıydı.
Guti’nin atılmasından sonra Ersan’ın sanki 16 yıldır Beşiktaş forması giyiyormuş kadar olgun ve cesur bir şekilde kramponunu taşın altına sokması sadece dün gece için değil, parlak bir siyah-beyaz gelecek için çok önemli.
Guti saha dışında kimsenin yaralanmasına ya da ölmesine sebep olmadıkça istediğini yapmakta özgürdür, kanunların gerektirdiği cezayı çeker biter. Ama saha içinde bu şekilde oyundan atılmasının cezasını Beşiktaş adına herkes çekti. Guti’yle beraber olurken ekstradan motive olan gençler, Guti’nin şok atılışından sonra Eskişehir’in golüne kadar da farklı bir şekilde ekstradan motive oldular.

PIQUE ERSAN, CASILLAS CENK, NO ERHAN!
10 kişilik direnişte Ersan müdahaleleriyle Beşiktaş’ın Pique’si olmak yolunda daha da büyük adımlar atarken, kaleci Cenk ise (Barcelona maçları hariç) Casillas’ı hatırlatan kritik kurtarışlara imza attı.
Bir de Schuster reis, sana karşı olan her türlü bel altı eleştiriye karşıyız ama lütfen Erhan sevdasından vazgeçsen de sen de Beşiktaşlı da daha fazla zaman kaybetmese!

5 yorum:

so.. dedi ki...

tamam Guti'nin yaptığı profesyonelce değildi, ona yakışmadı; ama adam yerden kalkamadı, çelik gibi sinir lazım o sabır için
ve kesinlikle katılıyorum, gelecek için gençlerde ısrar etmek umut verici.

Zibidi dedi ki...

Hazreti Guti den peygamber sabrı beklemek haksızlık olur gibi... Çok tekme yiyor... Centilmen futbolcu olarak gösterilen L.Neill den bile dirsek yedi...

TA dedi ki...

ali ece schuster reyiz rotasyonu çok abartıyor.fergi usta 150 maç farklı 11 çıkabilir.ama rotasyonda değişen oyuncu sayısı 3 ü geçmez.şuda var 25 kişilik kadronun çoğu manuda uzun yıllar oynadığı içün rotasyonda uyum sorunu yaşanmıyor.malumunuz futbol takım oyunu ve uyum çook önemli unsur.schuster reyiz sayı olarak rotasyonu sezon başından beri abartıyor.hele 25 kişilik kadronun uzun yıllar beraber olmadığını düşünürsek toplama takım hüviyetine bürünüyor beşiktaş.
mou usta madridde bu sezon ilk 11 de 5 yeni isim oynatıyor.sezon başından beri aynı kadro.neden?takım uyumunu sağlıyor.uyumlu makina yaratıyor.manu da ise zaten 25 kişilik kadro birbiriyle uyumlu uzun yıllar beraber oldukları içün.rotasyon sorun yaratmıyor fazlaca.sayı olarakta 2-3 ü geçmiyor.çekirdek kadro belli.
beşiktaşta rotasyondan dolayı uyum yok ve takım olamıyorsun o zaman.fitbol ahenk olayıdır.

Adsız dedi ki...

sayın ali ece,hazır pique'den bahsetmişken,barceonanın örnek üçlüsü
puyol,iniesta,xavi futboluna doyum yok..ben bu kadar milimetrick psslar ve total oyun hiç görmedim..bu arada
gerici kuveyt sermayesi ile bezeli manchester city devrimci katalan iniestanın peşindeymiş..iniesta manchester city e gitse hem barceleonaya hem de iniestaya yazık olur.grubu bozmamak gerekir zira biraz daha yaşlı görünmekle birlikte iniesta daha 24 yaşındaymış hafızam beni yanıltmıyorsa..diğer takımlara sonra da gidebilir....

Adsız dedi ki...

eleman 11 mayıs ı982 tarihinde doğmuş,düzeltiyorum iniesta 28
yaşında.