29 Ekim 2013 Salı

Ter Stegen nereye?

http://www.totemspor.com/yazarlar/ali-ece/ter-stegen-nereye-291013

5 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ali ece

bu sezon ki valdes performansını nasıl buluyorsun?bence bu sezon inanılmaz iyi bir valdes var.bu valdes'i barca kolay kolay harcamaz.geçmişte kötü goller yiyordu.belli ki tecrübelenmiş geçte olsa.basit hatalar yapmıyor.vede inanılmaz kurtarışlar yapıyor.
valdesi öveceğim hiç aklıma gelmezdi:) yiğidin hakkını yiğide vermek lazım hocam.

ender

Ali Ece dedi ki...

Sevgili Ender
Evet bu sezon hiç olmadıgı kadar iyi Valdes. Özellikle Real Madrid maçında şahaneydi

Yusuf Yeloğlu dedi ki...

Ali abi

Bu sene Tolga ile ilgili yorumların neler ? Bence takım olarak daha iyi savunma yaptığımız için maç kurtarması gerekmiyor haliyle sürekli göz önünde bulunmuyor; örneğin ernst-egemen ikilisinin yıldız olduğu sezonda sürekli onların kahramanlıklarına sahne oldu maçlar çünkü yeterli takım savunması anlayışına sahip değildik.ayrıca bu sezon tolga ve diğer kalecilerin formlarına kaleci antrenörü Sambade'nin etkisi hakkında ne düşünüyorsun ? Sambade bizim kalecilerimizi 3 ay gibi bi sürede sınıf atlatacak bi antrenör mü yoksa 3 yıllık vadede kaleci geleneğine sahip olmamızı mı sağlayacak tarzda bi antrenör olarak düşünebiliriz ?

Teşekkürler

Ali Ece dedi ki...

Sevgili Yusuf,
Tolga daha da iyi oynayabilir ancak bir türlü önündeki savunma istikrarı tam olarak kurulamadı senin de anlattığın gibi.
Sambade hem kısa vade hem de uzun vadeli bir yatırım. Kalecilik Departmanı kurmamız lazımdı sürdürülebilir başarı için buna da Sambade ile başlamak çok iyi bir fikir

Udgu dedi ki...

Ter Stegen çok sık izlediğim bir kaleci olmamakla birlikte pek iyi oynamadığı Fenerbahçe maçlarında bile topu oyuna sokuşu dikkatimi çekmişti. Bu tabii barcelona kalecisi olmak için belki de ilk koşul. Ter Stegen’in bence en önemli özelliği ise kafa hizası ve üstündeki toplar nereye giderse gitsin müthiş zamanlama ve reflekslerle önemli kurtarışlar yapması. Yerden müthiş bulduğumu söyleyemem. Ancak gitmesi muhtemel takım olan Barcelonanın hiçbir kaleciyi beğenmeyip Zubizaretta ve Valdes gibi bence vasat kalecilere 8 ve 11 yıl forma vermesi kötü bir şaka gibi. Bu nedenle seni sevindirecek bir yorum yaparak bu kaleciye de beğenmeyip geri satmalarının çok muhtemel olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Barcelona benim çocukluğumda ve gençliğimde Salinas, Stoichkov, Romario, 1 sezonda olsa Ronaldo ve Kluivert gibi muhteşem forvetlerle oynamasına rağmen son dönemde oyun sistemi gereği forvetsiz bir sistemi benimsiyor. Yani yazındaki “İyi bir takım üçe ayrılır: Kaleci, golcü ve diğerleri” tanımındaki “diğerleri” muhteşemken kaleci vasat, forvetse yok. Ama tabii Messi faktörü tarif edilemez derecede etkili. Benim favori kalecim ise Stakelenburg. Ama o kadar takım varken onu Fulham’ın transfer etmesini hiç anlayamadım. Tabii diğer bir beğendiğim kaleci Julio Cesar’ın da yaşı ilerlemesine rağmen Quens Park Rangers’da olması akıllara zarar. Aşırı uzun yazdığımın farkındayım ama son ekleyeceğim konu Mert Günok. Bir Galatasaraylı olarak özellikle süper kupa ve konyaspor maçlarındaki olağanüstü performansını, kurtardığı penaltıları, Volkanın bu seneki formsuzluğunu ve Mertin 24 yaşında olduğunu düşününce bu kalecinin yedek kalmasının milli takım açısından da kayıp olduğunu düşünüyorum.