12 Temmuz 2010 Pazartesi

EN İYİ 3. OLAN BİLİR(MİŞ)

Madalya kürsüsüne çıkıldığında 2. sırayı alan sporcu, 3. sırayı alana göre daha az mutlu gözükmez mi? Bill Shankly’nin de dediği gibi “Herkes son maçıyla hatırlanır, o yüzden her maçınızı kazanmak zorundasınız!” Bazılarının gözünde sadece sonuçtan ibaret olan Dünya Kupası’ndaki son maçınızda finalde yenilip 2. olmaktansa, bir gün önce kazanıp 3. olmak bazen daha az kötü değil midir?Bu “3. olmak 2. olmaktan daha az acı verir” hissiyatının üstüne bir de giderayak final öncesi son bir hoş sadâ bırakma arzusu eklendiğinden olsa gerek 3.-4.’lük maçları 2010 versiyonunda da olduğu gibi hep futbol gönüllerinde hoş bir “uvertür sanatçı” tadı bırakır.
“Bu kupada yıldız yok” diyenlere de bir çift sözüm var! Dün gecenin ilk golünü atarken 2010 Dünya Kupası’nda kaleyi tutan 6. şutunda 5. golünü atan Müller, tüm turnuva boyunca ilk hatasını dün yapan Schweinsteiger, top her ayağına geldiğinde Zidane’ın gençliğini hatırlatacak kadar heyecanlandıran Mesut Özil yıldız değil diyen Heybeli’de mehtabı izlesin! Hele hele Uruguay’ın “ilk 3 vahası”nı görmesinde %51 oranda başrol oynayan Diego Forlan’ın yıldızlığını hiç sorgulamayın derim, istediği an hepimize kramponunu ters giydirir, tek voleyle kalemlerimizi çöldeki kumlara dönüştürür!Mesut’un tercihine üzülmektense, Müller gibi oyuncuları neden yetiştiremediğimize daha fazla kafa patlatsak keşke! O zaman yıldız yetiştirmek bağlamında bizim Hrubesh’lerimiz olan Abdullah Avcı’lar, Reha Kapsal’lar, Serpil Hamdi Tüzün’lerin kıymetini de daha iyi biliriz. 3.-4.’lük maçını kimin kazandığı bir yere kadar önemli: Bunu en iyi 3. olduktan sonra üst üste iki Dünya Kupası’nı evinden izlemek zorunda kalanlar bilir!

9 yorum:

Çetin Cem dedi ki...

Diego Forlan üzerine bir şeyler karaladım abi. Müsadenle buradan paylaşmak isterim.

http://cekmekaset.blogspot.com/2010/07/diego-forlan.html

Adsız dedi ki...

2. olan 3. olana göre daha az mutlu gözükür..ikisini yan yana podyuma çıkarsan eşit yüksekliktedirler ok..ama..2. olanın göğsü 3. olana göre daha ileridedir..! 2. olan tepededir..3. ye yüksekten bakar..!

Kıvanç Mazlum dedi ki...

2.3lül mevzusu futbolun hayata ne kadar cok benzediğinin göstergesidir.

Ozkan Ulukok dedi ki...

Kesinlike Forlan kupanın en başarılı oyuncularındandı. Eskiden kitaplarda okuduğumuz Uruguay'ın şampiyonluklarına en yakın Uruguay'ı bu kupada seyrettim ben. Güzeldi:)

Unknown dedi ki...

ali bey dünya kupası sonrası kac kisiye lahmacun ısmarladınız acaba Grup maçlarından sonra hergün beşiktaştaki lahmacun salonuna uğruyodum hep.

Unknown dedi ki...

abi bu fransanın turnuvaya katılmaktan beter olacağını nerden biliyodun acaba.. takım içinde adamların mı var..

Ali Ece dedi ki...

ömer kardeşim
Çok kişiye lahmacun ısmarladım, çok da güzeldi lahmacun bahane sohbet şahaneydi...
Sana da borcum olsun o zaman, bu hafta izinliyim, önümüzdeki hafta dautpaşa'ya fourfourtwo'ya uğra sana da ısmarlayayım 1-2 tane

Unknown dedi ki...

Ali abi benim senden nacizane bir isteğim olucak.abi ben iyi bir everton taraftarıyım abi istanbulda everton forması nerden bulabilirim. sen formaları eminönüden nerden alıyosun abi. yada sende everton forması varmı abi.liverpool da bir everton lu tanıdığın vardır forma bulabilirmiyiz abi.saygılarımı sunuyorum abi

Ali Ece dedi ki...

Ömer Kardeşim,
Everton forması ben de bir tane var onu da en sevdiğim arkadaşlarımdan birisi verdi, yadigar yani zaten o da eminönü yapımı...
Ayrıca Kadıköy Çarşısı, Beyazıt ve EMinönü'nde var formalar
yine de şu eski boğaz kısmı ipliden bulursam yollarım sana mesele olmaz