5 Şubat 2011 Cumartesi

KALE ÇİZGİSİNE DE ÖNLİBERO KOYSUNLAR!



İBB maçında “Schuster bu işi hiç bilmiyor, Guti’yi çıkartıp Ernst’i alarak çift önlibero oynatmalıydı!” diyenler dünkü maçı izlemiş midir acaba? Neyse herkesin görüşü kendine, ne de olsa onlara göre hata hep Schuster’de, tek çözüm çift önliberoda! Zannedersiniz ki bakanlar kuruluna iki önlibero alınsa, ülkedeki tüm sorunlar çözülecek, enflasyon bile bitecek!

Schuster gibi hem Beşiktaş hem de R. Madrid’i çalıştıran Toshack bir keresinde şöyle demişti:
“Futbol takımları piyano gibidir, bazı oyuncular piyanoyu sırtlarında taşırlar bazıları da o piyanoyu çalarlar.”
Bir de Guti gibiler var tabii, piyanoyu hem taşırlar hem de çok az kişi kadar ustalıkla çalarlar! Bu yüzden sezon başından beri Guti’ye “Krampon giymiş Mozart” demekte ısrar ediyorum. Guti’nin yokluğu, uzun zamandır haftada iki maç yapmanın yorgunluğuna eklenince Karabük ilk 1 saatte aslında Beşiktaş’tan beklenen futbolu sergiledi.

Toraman’ın Emenike karşısında düştüğü haller üzerine de düşünmek lazım!
“Emenike’nin menejeri Figer olsa ve Türk vatandaşlığına geçip adı ‘Erman Emine’ olsaydı acaba hangi takımda oynardı?” sorusunun cevabı ise başlı başına bir yazı konusu!

STEVIE WONDER BİLE GÖRDÜ!
Almeida’nın verilmeyen golüne gelirsek: Topun çizgiyi geçtiğini Stevie Wonder hatta hayatında ilk kez maç izleyen müstakbel kayınvalidem bile gördü. Onun da dediği gibi “Bir top daha ne kadar kaleye girebilir ki?”
Tabii yine “Islahatçı Önlibero Partisi” yorumcularına göre sorun ne Guti’sizlik ne de Stevie Wonder’ın bile gol vereceği pozisyonda golü göremeyenler! Ne de olsa onlar için Antalya’ya kar yağsa suçlusu yine Schuster. Schuster suyun üstünde yürüse bu sefer de “Yüzme bilmiyor işte ondan suyun üstünde yürüyor, iki önlibero alsın onlardan yüzme öğrensin!” derler. Sonra da “Stevie Wonder da kim?” diye sorarlar!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi Islahatçı Önlibero Partisi'ne karşı duruşunu sonuna kadar destekliyorum ama Ernst ve Fernandes'in bu kadar saçmalıyacağı tahmin edilemezdi heralde.

Adsız dedi ki...

bi kere ernst ön libero ali ece. mourinho usta 2 merkez orta saha(alonso-khedira) ile oynuyor.ve oldukça başarılı grafik çizdi kariyeri boyunca.beşiktaşın elinde de çok iyi merkez orta saha oyuncuları varken neden tekli oynatır anlamak zor.cana ön liberodur ve 2 cana olması elbette takıma zarar verir.ama 2 ernst çok yararlı olur kanımca.

karabük maçından bağımsız yazıyorum.karabük maçıyda harikaydı gerçekten futbol anlamında.yücel hocayı tebrik ediyorum.çok pozitif oynattı takımını.bu arada emenikeye yapılan pozisyon penaltı değilmiydi kaleci hakanın kontrolsüz girişi.?

Burak Eren dedi ki...

Steive Wonder büyük adamdır abi, çocukluk idollerimdendir :)

Adsız dedi ki...

bi kere en ön libero DEĞİL diye düzelteyim yorumumu .

Zibidi dedi ki...

Biz ne hakemler gördük be üstad... Dünkü hakem hava cıva kalır...
VIVA Schuster ayrıca...

Adsız dedi ki...

beynimizi okumuşsun be abi. ayrıca Steive Wonder'ı hatırlatıp bütün haftasonu dinlememi sağladığın için büyüksün. seviyoruz seni.

YK dedi ki...

Annem, topun ağlara değmesi mi gerekiyor diye sordu.

Adsız dedi ki...

ayni maçta ibrahim toraman'in mutlak kırmızı kartlık hareketini görmeyen ve ayrıca emenike'nin Hakan arıkan tarafindan düşürülmesine penaltı vermeyen hakem ile Bunları da yazısında belirtmeksizin salt beşiktaş cephesinden bakan Ali Ece ; rahmetli KANI KARACA mevlithanin sizleri gördüğüne eminim...

Ama yine de sizi saygıyla izliyorum basarı ve mutluluklar...


Adem Basturk Bursa

Ali Ece dedi ki...

Adem Basturk bey
Ben de sizi saygıyla selamlıyorum ve bu vesileyle artık bir şeyi netleştirmek istiyorum artık anlayan anlar anlamayan istediği gibi anlamamaya devam etsin:
Bu yazı Akşam gazetesinde yayınlanmış bir yazıdır ve ben de Akşam gazetesinin Beşiktaş yazarı olarak sadece Beşiktaş'ı yazmakla görevliyim çünkü aynı sayfada bir başka yazar arkadaş da rakiplerin perspektifinden yazmakla yükümlü.
Yoksa Emenike'ye yapılanları da yazıda yerim oldukça yazmışım da ama daha fazlasını ve hakemleri ayrıntılı yazmak için 2 ayrı yazar daha var sayfada. Bu yüzden sayfanın tamamını görüp değerlendirelim ama bir yerden sonra kim nasıl isterse o şekilde değerlendirsin yazının sonunda da dediğim gibi karşınızda önyargılı kişiler varsa su üzerinde yürüseniz size "hah işte yüzme bilmiyor ondan" derler...