11 Ocak 2011 Salı

YATTARA VE ÇİM YASASI!

Eskiden eleme usulü oynanan Türkiye Kupası, günlük yaşamayı seven bizim toplum için bariz daha zevkli ve heyecan vericiydi. Ancak KT Şekerspor gibi mütevazı takımlara hem kendilerini gösterme, hem de biraz olsun finansal durumlarını düzeltme şansı tanıyan gruplu kupa formatı, 21. yüzyıl Türk futbolunun önemli bir gerçeği.
Zaten biz ne yazarsak yazalım, kupa uzun süre böyle oynanacak. O yüzden sadece “kendine endüstriyel” olan futbol yöneticileri de Trabzon’da futbol kararlarını alanlardan biraz ilham almalı!
Son kupa şampiyonu ve lig lideri, dünkü maçı tek maç eleme usulü bir karşılaşmanın ciddiyetiyle oynadı. Sezon başından beri her maç üstüne koyarak gelişen, bir nevi Karadeniz usulü “tiki taka” sergiliyor Trabzonspor.
Orta sahayla ileri ucun sürekli ve hızlı şekilde alan değiştirmesine dayalı bu Trabzon “tiki taka”sı, Selçuk ve Coleman gibi iki pas ustasının yokluğuna rağmen yine de kısmen yerli yerindeydi. Şenol Güneş bir yandan maçtan istediği sonucu alırken diğer yandan da fazla şans vermediği oyuncuları deneme fırsatı buldu. Yattara attığı sanat eseri gol kadar bir 3-5-2 tek sağ kanadı edasıyla takım savunmasına da yardım etmesiyle de göz doldurdu. Eğer Yattara dünkü gibi harika yeteneklerini Şenol Güneş standartındaki taktik disiplinle harmanlamayı başarırsa, 2011’de Trabzon’un asıl bomba ara transferi olur!

“KUPA ŞEKERLERİ”
KT Şekerspor, Beşiktaş maçından sonra Trabzonspor karşısında sergilediği oyunla kupaya adı gibi tat katmaya devam ediyor. Bir de saha zeminleri biraz düzelse, bu umut veren genç yetenekler daha yukarı seviyelere tırmanabilirler. Sadece Şekersporlu gençler değil bu ülkede futbola gönül veren hiç kimse o zeminde oynamayı hak etmiyor. O yüzden hazır “yasa atağı” varken bir de “çim yasası” çıksa şeker gibi olmaz mı?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yeni malatya+yı unutmayalım.Bu gelişmeler çok umut verici.üç büyük tekelin bir şekilde kırılması gerek..
altyapıya önem veren,çağdaş futbol tekniklerini amatör kümede denemekten çekinmeyen yeni bir futbol bakış açısı türk futbolunun
önümüzdeki dönemlerde olmazsa olmazı olmalı.bireysel başarılar bir yere kadar güzel sonra tıkanıp kalıyor.başarıyı getiren futbol adamı açısından da olumsuz.sadece şenol gğneş bu anlamda sistemetiğe geçiş yapabildi.kendisini sırf bunun için kutlamalı.baston yutmuşgibi dolaşmadığı için...

Ben dedi ki...

Ali abi bilmem yorumları okuyor musun ama sana şaşır diye söyleyim şu KT Şekersporun oynadığı saha meselesindeki detayı... Bu stad esasen amatör küme takımları ve A2-PAF ligi gibi liglerin oynandığı bir sahadır, asıl bombaysa Konya Atatürk Stadyumunun yaklaşık 50 metre yanındadır. Bilenler bilir Konya'daki spor kompleksinin içinde yanyana durur futbol stadyumuyla.
En azından Türkiye Kupasında KT Şekerspor'a 50metre uzaktaki biraz daha eli yüzü düzgün stadda oynama şansı tanınsaymış keşke...
Memleket ne ilginç.

http://ingenui.blogspot.com/

La Gazetta Seforotti dedi ki...

http://seforotti.blogspot.com/2010/10/tarbzonda-yln-sporcular-odullerine.html

Selamlar ali abi, Karadenizlinin Trabzonspor konusundaki objektif değerlendirmesini bilgilerinize arz ederim :)