4 Ekim 2010 Pazartesi

PARALEL OLMAYAN BİR HÜCUM EVRENİ

Uzun bir süredir Beşiktaş set hücumu yaparken Holosko pozisyona girdiğinde heyecanlanmıyorum, kaçacak gol için boşuna hayıflanmıyorum. Holosko ne kadar etkili bir “kontratak silahı”ysa o kadar da “ters tepen”, sürekli ıska geçen bir “set hücumu silahı”. Slovak forvet, 21. dakikada maalesef başta tek vuruş plaseler olmak üzere son vuruşlarda ne kadar büyük fundemantal eksikleri olduğunu en trajikomik şekilde bir kez daha gösterdi. Sonra da konsantrasyonunu tamamen kaybetti. Holosko, Beşiktaş’ın hücum setlerine “paralel olmayan bir evren”de kendi kendine bocaladı…
Beşiktaş’ın Schuster menşeli set hücumları her ne kadar Feyyaz’ın, İlhan Mansız’ın olmadığı yerde santrfor olarak nitelen Nobre’nin sınırlı yetenekleriyle biraz daha uyumlu olsa da, Holosko’nun “patlayıcı kontra forvet” profiline hiç uymadığı kesin. Aynı set hücumu mantığında Q7’nin yokluğunda Beşiktaş kanatlardan iki “ofansif özellikleri gelişmiş” bekiyle hücum etti ve Schuster orta sahanın kanatlarında sabit açık oyuncuları kullanmadı.
İki bek oyuncusunun bu kadar ofansif rollerle oynatıldığı bu sistemde de Aurelio mecburen önliberodan çok, ikinci hamleleri kısıtlı olan iki stopere çok yaklaşıp beklerinin boşalttığı alanlarda ilk topa basmak, kademeye girmek için “önstoper” gibi oynadı. Gözümüz gönlümüz iki ceza alanı arası sürekli mekik dokuyan Necip’i aradı. Aurelio’lu rotasyondan önce Ernst-Necip ikilisiyle Beşiktaş kalesinde daha çok pozisyon görse de rakibe verdiği pozisyonun en az iki katını buluyordu!

Tabii o maçlarda rakiplerin hiçbiri Trabzonspor değildi. Hasan Gören’in LigTV istatistiklerine göre ligimizin topla en çok oynayan üç oyuncusundan ikisi Trabzon orta sahasından Selçuk ve Colman. Bu maça kadar ligde hücumlarının %43’ünü kanatlardan %57’sini ortadan geliştiren Beşiktaş, ligin en optimum top kullanan orta sahası karşısında Rotasyon-Holosko-Aurelio üçgeninde ofans-defans dengesini kuramayınca zorlu deplasmandan eli boş dönmek zorunda kaldı.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ali abi skytürkteki total futbol bittimi,günü ve saatimi değişti yoksa başka kanalamı geçtiniz izleyemiyorum kaç haftadır. Bir Everton taraftarı olarak sormak istiyorum, pazar günü oynanacak derbi için ne düşünüyosun abi Ben %70 everton diyorum.17.ile 18. nin macı ilk defa bu sıralamada iken karşılaşıyolar. Güzel maç olucak.
Saygılarımı sunar 18:15 de radyoda total futbolu dinliyor olacağım.

Unknown dedi ki...

Ali abi pazar günki maçı izlemişsindir.Geçmiş olsun abi. everton hiç bir zaman derbi de bu kadar rahat bu kadar favori olarak başlamamıştır. Abi bu liverpool gerçekten kötü durumda dün çok belli oldu."Benim zamanımda Merseyside'da iki iyi takım vardı. Liverpool ve Liverpool Rezerv Takımı" diyen merhum Bill Shankly'e selam olsun. Geçen seneki Fulham ile bu seneki Liverpool arasında hiç fark yok abi. Saygılarımı sunuyorum..

www.sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Fenerbahçelileşmemeliyiz!

Daha önce zor durumlarda GS galibiyeti alıp günü kurtaran FB gibi yapıp sorunların üzerini kapatmamalıyız! 10 yıllık serinin bozulması bizi kaf dağına çıkartmamalı, sorunları masaya yatırmalı ve geleceğe sağlam adımlar atabilmeliyiz.

www.sonvagon.blogspot.com

Adsız dedi ki...

beşiktaş,schuster,ve yorumcular hatta rijkaarda uzanan bir yazı yazdım

http://askfutboldur.blogspot.com/2010/10/kayserispor-galip-besiktas-maglup.html

Göksel dedi ki...

Schuster Holosko'yu minik takıma gönderip top nasıl sürülür ve kontrol edilir onu öğrenmesini sağlamalı gerçi çoğu futbolcunun top kontrolü yapamadığı ülkemizde (Beşiktaş-Antalyaspor maçında Tabata'nın 1-2 havadan gelen topu kontrol edememesinden sonra Zapo'nun topları kontrol edip onun önüne bırakmasını hala hatırlıyorum) çok yüksek potalsiyeli olduğu iddaa edilen bi futbolcu en azından top sürebilmeli stadda izlediğim her maçta top Holoskoya her geldiğinde nası olsa topu kaybettik diyoruz tek umudumuz belki korner olması