10 Şubat 2013 Pazar

YANLIŞ YAYINLANAN YAZININ DOĞRUSU: “SİR” HATASINDAN DÖNÜNCE…

aksam.com.tr'deki arkadaşlardan çok teknik bir hatadan dolayı pazar sabahki Elazığspor - Beşiktaş maç yazım yanlış yayınlanmış. Doğrusunu buradan paylaşayım istedim. Tabii ki Türkiye'nin en iyi en hatasız spor yazarı değilim ama herhangi bir yazıma "Ancak"la başlamayacak kadar da Türkçe dilinden anlarım. Bana inanmayan pazar günkü Akşam gazetesini alıp com.tr'deki yazıyla karşılaştırsın.

YAZININ DOĞRUSU:

“SİR” HATASINDAN DÖNÜNCE…


Toraman, son sayısında FourFourTwo’ya kapaktan konuk oldu. Takımın kaptanı, saha içinde Feda’nın vücut bulmuş hali Toraman, memleketin en saygın futbol dergilerinden birindeki röportajında “Artık stoper değil önlibero oynamak istiyorum” dedi. Ancak “Sir” geçen hafta haksız ve abartılı şekilde faturayı çıkardığı Ersan konusunda inatlaşmak uğruna “Saha içindeki teknik direktörüm” diye nitelediği Toraman’a hiç kulak asmadan maça başladı.
İlk 35 dakikada Beşiktaş tek bir savunma ribaundu bile alamadı. 1-0 yenikken baskı yedi, Oğuzhan ve en az iyi olduğu gününde bile “Form geçici klas kalıcıdır” edasıyla fark yaratan Fernandes’e rağmen “Sir” takımı ilk 35 dakika degajla çıkarmaya çalıştı! O 35 dakikada tam 35 pas hatası yapıldı!
Oğuzhan’ın ilk yarı boyunca Sinan Kurumuş’a attığı harika Fabregas pasları boşa gittiyse hatayı Sinan’da değil “Sir”de aramak daha doğru olmaz mı? Dilerim daha önce tüm puan kayıplarında kendisi dışında herkesi suçlayan “Sir” Samet Aybaba, 40. dakikada oyundan aldığı Sinan’ı ilk 11’de başlatma hatasını kabul eder ve umut vaat eden genç forveti bizzat kendisinin aldırdığını unutmaz!
HATASIZ BİR TÜRK HAKEM İMKANSIZ MI?
Hiç kabul etmese de daha önceki 3 maçta hatalar yapan Samet Aybaba’nın “hatanın neresinden dönersen kârdır” değişikliği sonucu Toraman önliberoya geçince giden maç geri geldi. İlk yarıda ortada Beşiktaş’ı ayakta tutan Oğuzhan’ı sağ çizgiye çekmesini de şimdilik idare edelim! Ne de olsa Aybaba’nın sezon başından beri takıma en pozitif katkısı olan “takım ruhu aşısı” 2. golün mimarıydı. 55’te Holosko bomboş durumdaki Fernandes’e pası veremedi. Ancak Fernandes, önce Holosko’yu teselli etti sonra da harika kornerlerinden birini kullandı. Sahanın en iyisi Sivok en doğru zamanda en doğru pasla en doğru yerdeki Toraman’a güzel bir asist yaptı.
Niang’ın topa ilk dokunuşundan hemen sonra 3. golün gelmesi Niang’ı tanıyanları hiç şaşırtmadı. Peki, 3. golde ofsayt var mıydı? İnşallah yoktur! Daha önceki maçlarda Beşiktaş aleyhine hakem hatalarını ne kadar istemiyorsak, gönül verdiğimiz takım lehine hakem hatasını da o kadar istemeyiz. Üstü kalsın!

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi yazıcak yer bulamadım o yüzden buraya yazıyorum. Sözlükten öğrendiğim kadarıyla kızınız olmuş. Allah analı babalı büyütsün. De şimdi sen heralde ekranlardan biraz uzak kalcan. Ee o zaman buraya yazı yazmasan mı ki? Biz de okumasak mı ki? Özellikle galatasarayın yeni transferlerden sonra oynaması gereken sistemi falan... (4-4-2 diamond»milan, 4-3-1-2»galaasay 2000... Bunların farklarını falan.) İşte sen yazsan da biz okusak olmaz mı abi?

Ali Ece dedi ki...

Adsız Paşam,
Nereye uzak kalacağım aksine 2 katı çalışmam lazım. Baba oldum artık, kendimden taviz veremeyeceğime göre kızın geleceğini sadece 2 katı çalışmam biraz rahatlatabilir.
Ben buradan cevabı atıyım sana kısaca: Bu kadar iyi ve alternatifli bir kadro ile bu kadar tecrübeli + GS tarihinin en başarılı hocası varken GS asla tek bir dizilişte oynamamalı derim. Maçın akışına rakibe göre 4-2-3-1 olur, 4-4-2 olur Milanvari 4-3-1-2 olur, stoper sıkıntısını gidermek için Juventusvari bir 3-5-2, Napoli 2012vari bir 3-4-2-1, 3-4-1-2 her şey olur. Oyuncu kadron ne kadar derin ise stratejin de o kadar derin olur. Yalnız benim tanıdığım Fatih Terim hoca o 3'Lü savunma kurgusuna pek sıcak bakmaz gibi ama hep beraber göreceğiz. Sözlüğe de selamlar hürmetler

furkan polat dedi ki...

Valla çok sağol abi. Ekrandan uzak kalmayacağını bilmek iyi oldu. Severek dinlediğimiz, okuduğumuz bir kaç kişiden birisisiniz. Akhisar maçındaki Sneijder'in mücadelesi ve Drogba'nın müthiş oyunu (eğer bu fizik gücü düşükse...) şampiyonlar ligi konusunda beni çok umutlandırdı. Öyle işte neyse iyi akşamlar abi...

Ali Ece dedi ki...

Sevgili Furkan,
Drogba, Niang, Sow'un falan fizik kalitelerinin en düşük hali bizim Türkiye'de yetiştirdiğimiz şimdilerde 20'Li yaşlarda olan bir Türk oyuncudan daha yüksek. Her şeyden önce form geçici klas kalıcı değil midir zaten? Sneijder konusunda da sana katılmakla beraber onun kadar yetenekli bir Türk oyuncu olsa bile acaba o kadar egosunu 0'layıp bu kadar sade ama bir o kadar da etkili tek pas, tek vuruşlar yapar mı? Keşke bizim Türkiye'de yetişen Türk oyuncular da topu ayaklarında evelip gevelemek yerine o tek pas-tek vuruş oyununun ne kadar etkileyici ve efektif olduğunu anlayabilseler.
Saygılar sevgilerimle

notredame dedi ki...

Abi işlere fazla yüklenip Football Manageri unutma bizim için bu sene pek iyi olmamış ama yinede "fm" işte..

Adsız dedi ki...

kutlarım.....allah analı babalı ve spor dolu büyütsün...kızınız çok şanslı...

EC dedi ki...

Tebrikler..

Sizin yazinizi goremedik Antep ve Sivas maclarindan sonra..
TRT sizi en ulasilamayacak bir saate koydu. siz ve Bilgin Gokberk bu spor yazari camiasinin Don Kisotlari sayilabilecek kisilersiniz. olaylara bakis acilariniz digerleriyle karsilastirilamayacak sekilde farkli ve bir o kadar da etkileyici.
Ciplak Krallari tek siz gosteriyorsunuz hem TV de hem de Kosenizde..

Daha cok yazi bekliyoruz..

ECO - Luksemburg

EC dedi ki...

Tebrikler..

Sizin yazinizi goremedik Antep ve Sivas maclarindan sonra..
TRT sizi en ulasilamayacak bir saate koydu. siz ve Bilgin Gokberk bu spor yazari camiasinin Don Kisotlari sayilabilecek kisilersiniz. olaylara bakis acilariniz digerleriyle karsilastirilamayacak sekilde farkli ve bir o kadar da etkileyici.
Ciplak Krallari tek siz gosteriyorsunuz hem TV de hem de Kosenizde..

Daha cok yazi bekliyoruz..

ECO - Luksemburg

EC dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ali Ece dedi ki...

Sevgili EC bey,
Çok teşekkür ederim size. Sizin için Akşam gazetesinde yayınlanan Sivasspor - Beşiktaş maç yazımı burada da paylaşacağım hemen bir dahaki entryde

EC dedi ki...

rica ederim Ali Bey.

gunumuz iletisim dunyasinda artik kisilerin bir cok faktorun sansurune takilmasi soz konusu oldugundan (dusunduklerinizde cogu kez TV deki spiker programi reklama tasiyarak sizin sozlerinizi tamamlamaniza izin vermiyordu, ayni seyi su an bulundugu TV kanalinda Bilgin Gokberk e de yapiyorlar. siz surunun icinden ayrilip farkli seylerden bahsettiginizden ve bu konularda statukoculari, grupculari, cikarcilari, dini organizasyonlari rahatsiz ettiginden TV kanalari sansure basvuruyordu) bence internetin uzerinden daha fazla kisiye ulasmali ve daha SIKLIKLA yazilarinizi ve dusuncelerinizi bu mecradan yayimlamalisiniz diye dusunuyorum..

Size iyi calismalar..

ECO - Luksemburg