18 Haziran 2012 Pazartesi

TOTAL REZALET!

Maç sabahı Sneijder, “Portekiz, Ronaldo’dan ibaret değil” demişti. Tabii o anda hocası Van Marvijk’ın maç esnasında Ronaldo’nun en iyi özelliklerini rahatlıkla kullanabileceği oyuncu değişikliğini yapacağından bihaberdi. İlk 2 maçta formasını giydiği Hollanda’dan çok daha fazla rakiplere faydalı olan Heitinga ise asıl bombayı patlatmıştı: “Almanya kadrosundaki oyuncular Danimarka’yı yeneceklerini söylediler”. Avrupa’da Hollanda’nın bir zamanlar “futbol düşmanı” olan Almanya’dan medet umacak hale düşmesi bile Portakallar’ın ne kadar çürüdüğünün en acı göstergesi değil mi?Euro 2012’de kramponlarından çok çenesini çalıştıran Robben de Heitinga ile Snejider’dan eksik kalmadı. Robben’in aklı halen “egolar”daydı, herhalde uzun süredir ya kendi oynadığı maçların görüntülerini izlemiyor ya da hiç aynaya bakmıyor olmalı! “İlk 2 maçı kaybetmiş olabiliriz ama unutmayın ki İtalya da 1982 Dünya Kupası’ndan şampiyon olurken gruptan 3 puanla çıkmıştı” deyip galibiyete 2012’de 3 puan, 1982’de ise 2 puan verildiğini dahi unutması ise tez konusu olabilecek bir kafa karışıklığı!

VAN MARVİJKZEDE!
Ama Hollanda kampında “kafa karışıklığı şampiyonu” açık ara teknik direktör Van Marvijk. Van Bommel’in kayınpederi, sanki hayatı boyunca hiç Hollanda maçı izlememiş gibi ofans ve defansın düşman olduğunu düşünüyor gibi. Orta sahanın ortasında ya De Jong-Van Bommel gibi %90 defansif ağırlıklı bir önlibero tandemiyle başlıyor ya da dün geceki gibi damadı yerine ona göre %90 daha ofansif Van der Vaart’ı kullanarak Portekiz’i yenebileceğini hayal ediyor. Elindeki tek çift yönlü merkez orta saha Strootman’ı ise elemelerde gol rekortmeni olan takımın gizli kahramanı değilmiş gibi hiç düşünmüyor.
Bu dengesiz ötesi tercih hataları yüzünden de dün geceki maçın ilk 20 dakikasındaki %71’lük topa sahip olma üstünlüğü Hollanda lehine skora yansımadı. Bu yüzden de Portekiz, Hollanda kalesine yakın olan sahanın 3’te 1’inde %32’lik isabetli pas yaparken Hollanda aynı istatistikte sadece %13’te kaldı. Huntelaar tüm maç rakip kaleye tek bir şut atabiliyorken, rakibin en önemli silahı Ronaldo 11 şut atıyorsa Hollanda’nın Euro 2012’ye puansız veda etmesi sürpriz falan değil de daha çok total felaket değil mi?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

takım ruhu heyecan bitmişse disiplin de yok.ispanya takımının ruhunda la mansia ruhu da var..o nedenle güzel bir futbol seyrediyoruz.real madridli oyuncularla barcalılar o ruh sayesinde kardeş kardeş oynuyor.her milli takıma dilerimböyle bir ruh...no pasaran