22 Haziran 2012 Cuma

HEM RONALDO HEM MESSİ

HEM RONALDO HEM MESSİ
Ben de oğlum olsa huyu suyu Messi gibi olsun isterim. Ama bazen “Messi mi Ronaldo mu daha iyi?” tartışmaları o kadar gereksiz bir zaman kaybı ki! Faal futbolda bu kadar harika iki oyuncu varken boşuna tartışmak yerine gözünü kırpmadan izlemek, bu iki harika futbol sanatçısının kramponlarıyla çizdiği enfes futbol karelerinin tadına varmak gerek… Çünkü Messi ve Ronaldo 21. yüzyıl futbolunun Beatles ve Rolling Stones’u misali. Oynadıkları maçlar da müzik gruplarının 45’lik single’ları gibi… Bir maçta Ronaldo, Messi’den bir diğer maçta Messi, Ronaldo’dan iyi. Daha da iyi olan ise Messi ve Ronaldo’yu aynı dönemde canlı izliyor, futbol tarihinin iki altın sayfasına tanıklık ediyor olmamız.
“Ronaldo mu, Messi mi?” tartışmaları sadece biz futbol züğürtlerinin çenesini yoruyor. Bu tartışma ise en çok Ronaldo’ya yarıyor. Gruplardaki 2. maçta kaçırdıklarından sonra Danimarka taraftarlarının “Messi, Messi” tezahüratları Ronaldo’yu fena kamçıladı. Üzerine bir de Portekiz tarihinin Ronaldo öncesi yıllarda Figo ile beraber en kudretli futbol sanatçısı olan Eusebio da “Messi daha iyi!” deyince Ronaldo, “Avatar” filmindeki üst insanlar edasıyla oynamaya başladı. Dün geceki maçtan önce Çek Cumhuriyeti takımın tamamı Euro 2012’de Ronaldo’dan sadece 5 isabetli şut fazla atmıştı. Ronaldo, Avrupa Şampiyonası tarihinin 31 yaşından genç olup 13. maçını oynayan ilk oyuncusu olurken bazı anlarda sahadaki diğer 21 oyuncuya göre başka bir gezegenden gelmiş gibiydi. Sanki Euro 2012’de değil de doğup büyüdüğü mahallenin parkında çocuklarla oynuyormuşçasına rahat adam geçiyor, şut çekiyordu.
RONALDO > PLATİNİ
İlk yarım saatte karşısındaki yetenekli sağ bek Selassie’ye takılınca Real Madrid’e gittiğinden beri taktiksel aklını fazlasıyla geliştiren 27 yaşındaki futbol harikası, kanada sıkışmak yerine sürekli yer değiştirerek kendi ve takımı lehine alanı genişletti.
Aslında Ronaldo’lu Portekiz, maçı çok daha önce koparabilirdi. Ancak kale direkleri Çeklerin en iyi oyuncularından birisi oldu. Portekiz henüz çeyrek final aşamasında Avrupa Şampiyonası tarihinin en çok direkten dönen takımı olurken, turnuva başından beri Ronaldo’nun direkten dönen topları gol olsa Platini’nin bir Avrupa Şampiyonası’nda en çok gol atan oyuncusu olma rekorunu bile kıracaktı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de futbol magazini bu iki oyuncuyu da aşağıya çekiyor diye düşünüyorum.bu iki futbolcunun gerisinde her zaman bir 10 futbolcu antrönör taktik oyun anlayışı gibi başka etknler de var
ama işte medya sömürüsü bu iki futbolcuyu da aşırı metalaştırıyor
yine de ronaldo biraz daha kibirli gözükse de iyi çocuklar çok da şımarmıyorlar....